2011. február 12., szombat

Eurovision Nemzetközi Dalverseny


Az Erasmus-dal

Az első magyar buli után két nappal történt. Még ki sem pihentük az események áradatát, amikor újabb megmérettetés elé kerültünk. Napok óta folyó vitával kellett megküzdenünk a kérdést illetően, hogy mi legyen az a szövegében senki számára nem érthető, dallamában viszont vidámságot sugárzó dal, amellyel kiállunk a többi nemzet elé, megvédve ezzel a magyarok becsületét. A választás először a Részegen ki visz majd haza című klasszikusra esett, de mivel egy igencsak depresszív nóta, nem horgonyoztunk le mellette végül. 

A győztes lengyelek

Hosszas kiakadások és vacillálás után az elképzelés egy fürdőruhás, napszemüveges Nyár van (Neoton Família) performansz lett, amivel, sajnos kevesen értettek egyet a végére. Ki-ki betegség miatt, vagy a rossz énekhangra hivatkozva kilépett a "gruppo"-ból. Folyamatosan csökkent a létszám, míg végül hárman maradtunk. Vivi komplett koreográfiával érkezett a fellépés előtti első (és egyben utolsó) próbára, ahol a zenén kívül csupán egy üveg pezsgőre volt még nagy szükségünk. Cseppet sem magabiztosan, de furcsa reményekkel teli vettük a John's Pub-nak az irányt... 


A gond csak akkor kezdődött, amikor tudatosult bennünk, hogy minden felvezetés nélkül, nekünk kell először a színpadra állni. Be kell, hogy valljam, valahogy kimaradt az eddigi életemből az, hogy karaoke-znom kelljen, ami ebben a szituációban nem csak a tapasztalat hiányát vonta maga után, de még előnyömre sem vált. Katasztrófa. Talán ezzel, az idegen eredetű, szépen hangzó szóval tudnám a legjobban lefesteni a képet, mi is történt akkor, ott. Szöveget nem írt ki a számítógép, míg az eredeti hangot viszont kivették a számból. A zajban nem sikerült eltalálni a kezdőhangot, a koreográfia azonnal kiment a fejünkből és legszívesebben láthatatlannak gondoltam volna magunkat. A fürdőruha ugyan megtette a hatását, hiszen a látvány kellemesebb volt, mint a hangzás. Nem is kérdés azt hiszem, hogy miért nem értünk el helyezést a verseny folyamán. Azóta, ha énekelni hívnak csak annyit mondok: sajnos, most nem tudok...nincs rajtam fürdőruha.

A házigazdák (olasz csapat)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése