2011. február 9., szerda

FESTA-FESTA-FESTA...

Az ESN-nek köszönhetően lehetősége nyílt egy-két nemzetnek bemutatkozni a többi előtt az elmúlt időszakban. Megtudhattuk miket isznak a németek, milyen a portugál konyha, vagy hogy, hogyan buliznak a spanyolok... Egy kis ízelítő a nemzeti bulikból. Csak most, csak nektek:

Festa spagnola: (november 7.)

A spanyolokról fontos tudni, hogy rengetegen vannak. Számarányuk körülbelül 100, az erasmusos diákok felét teszik ki. Nagy szerencséjükre sok olasz jól beszél a nyelvükön (kötelező tárgy ugyan, de állításuk szerint, nekik nehéz, mert túl lassú), mert ők semmilyen más nyelven nem tudnak. A leghangosabb nemzet, akik minden buliban ott vannak. Éljen a sangriaaa!!! A bulinak, amelyen sajnos nem tudtam részt venni, betegség okán, az E-style nevű hely adott otthont.


Festa polacca: (november 17.)

A nagy többség állítása szerint az egyik legjobb buliról beszélünk. Voda volt bőven - az egyszer biztos, és a dekorációval (amely rendőrségi, elkerítő, piros-fehér színű szalagokból állt), valamint a ruhákkal tényleg vitték a lengyelek a pálmát. Ők egyébként az egyik legjobb fej nemzet, így nem csodálkozom a lengyel-magyar barátság elméleten sem. A Fishmarket viszont, - valljuk be - nem a legjobb szórakozóhely Padovában, hiszen pici és főként öregek látogatják. Ebben a buliban ismerkedtem meg az olasz csócsózási módszerrel, ami nem áll másból, minthogy oda nem figyelve, pörgetik a karokat, és nagyokat káromkodnak közben. Így még nekem sem volt nehéz jól játszani...


Festa brasiliana e portoghese: (január 16.)

A buliból leginkább arra emlékszem, hogy az elején a kezembe nyomnak egy nagy pohár vodkát - amit furcsállok, hiszen egyik országhoz sincs köze. Az E-style ekkor is kitett magáért: tánc, jó zene, koktélok. Az év első bulija...ami valljuk be: nem volt rossz. Bár a portugálok lehetnek olyan hatan, a brazilok meg tudomásom szerint csak ketten, mégis kitettek magukért az egy nyelvet beszélő, ám külön kontinensen található nemzetek. A látványt viszont sokkal inkább a lent látható, jóképű dj és a hihetetlenül kedves mixer-fiú színesítette, nem a dekoráció és a két darab, sokak által meglengetett zászló.



Festa tedesca: (január 30.)

Dobpergés, újjongás..."Hölgyeim és uraim!"...A győztes: a német csapat. Ez a buli mindent vitt... 50 ember remek szervezése és fantasztikus kivitelezése volt. Városok sziluettjei a falakon, finom kaják, Jägermeister, rengeteg ember, óriási hangulat. Hihetetlen pörgés. Reggel négykor, hat óra táncolás után arra eszméltem fel, hogy nincsenek már körülöttem emberek, és zár a hely. Azt hiszem tapsot érdemel a továbbiakban az, aki jobb bulit csinál, mint ők. Danke schön, Germania!


Folyt. köv.:
Festa francese (febr. 11.), Festa inglese (febr. 16.) e Festa messicana (febr. 25.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése