A menü: pálinka, bor, pezsgő, paprikás krumpli és pörkölt...jó magyar módra.
Életem első paprikás krumplija - az olaszok szerint - szuperül sikerült, így ajánlom minden erasmusos magyar diáknak a következő receptet:
Hagyományos paprikás krumpli
60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
· 15 dkg kolbász
· 2 fej vöröshagyma
· 1 gerezd fokhagyma
· fél zöldpaprika
· 1 paradicsom
· 5 evőkanál olaj
· 2 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát hideg vízbe tesszük, héját leszedjük, majd utána jól megmossuk, és feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra szeleteljük. A zöldpaprikát karikákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
Lábasban felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a hagymát. Aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt és a fokhagymát. A pirospaprikát a tűzről levéve és kicsit kihűtve keverjük bele, különben keserű lesz! Ezután kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Közben néha megkeverjük. Ha trutyis és jó illata van, akkor tálalhatjuk is. :)
Pár jó tanács:
§ Vigyázzunk, hogy pepperoni-s kézzel ne nyúljunk a szemünkbe!
§ Tejföl helyett nem jó a tetejére az édes, natúr joghurt!
§ Sok-sok kenyérrel együk, mert csíp!
§ Főzés közben a bort ne hagyjuk a mélyhűtőben, mert a tálaláskor szomjan maradunk!
§ Mosogatásnál vigyázzunk, ha olaszok vannak körülöttünk, mert csupán viccből, lubickolhatunk egyet a tányérok között.
§ Az este végén (bepálinkázva) ne induljunk el egy idegen városban egyedül haza, mert könnyen eltévedhetünk. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése